Tiernapoikanäytelmä

Tiernapoikaperinne on arvokas osa oululaisuutta. Jo toista sataa vuotta ovat tiernapojat levittäneet joulun sanomaa esittämällä Raamatun tarinoihin ja legendoihin perustuvaa laulunäytelmää. Saman kaltaisia lauluryhmiä kiertelee myös muualla Euroopassa. Tiernapojat ovat näin ikkuna sekä omaan historiaamme että eurooppalaiseen kulttuuriperintöömme. Perinteen säilyminen ja kehittäminen on tärkeää myös tulevaisuudessa.

Alla on kerättynä perinteisen tiernapoikanäytelmän kulku, sanat ja nuotit sekä ohjeet asusteiden ja rekvisiitan tekoon, auttamaan ja innostamaan näytelmän harjoittelemisessa. Aineisto on alunperin julkaistu Tiernapojat -vihkossa (2004, toimittajat: Sirpa Myllyneva ja Paula Takala, julkaisija Arktiset valot -Arctic Lights Oulu, Oulun kaupunki).

Aineiston ohjeita ei ole tarkoitettu liian sitoviksi. Kuten näytelmäänkin on vuosien varrella keksitty uusia sanoituksia ja Tiernapoikakilpailuissakin on oma sarjansa mukaelmille, voi myös hahmoihin tuoda uusia mausteita oman mielikuvituksensa mukaan.

Tulosta pdf-muodossa:

NÄYTELMÄN KULKU, SANAT JA NUOTIT

NÄYTELMÄN ASUSTEET JA REKVISIITTA