Tiernapojat -patsas

Oulun yli 140-vuotista tiernapoikaperinnettä kunnioittaakseen Tiernasäätiö toteutti vuosien 2012-2014 aikana varainhankinnan tiernapoika-aiheisen patsaan hankkimiseksi Oulun ydinkeskustan kävelykatualueelle Rotuaarille.

Patsas paljastettiin perjantaina 12.12.2014 Rotuaarilla väliaikaisella paikallaan Kirkkokadulla Saaristonkadun puoleisessa päädyssä. Lopulliselle paikalleen patsas siirrettiin 14.9.2016 Rotuaarin uudelle osalle Isollekadulle.

Patsaan on toteuttanut iiläinen taiteilija Sanna Koivisto, joka on ollut päätoiminen kuvataiteilija vuodesta 1977. Hän on myös opettanut taideaineita koko uransa ajan. Sanna Koiviston tuotanto on laajaa ja monipuolista. Se ulottuu julkisista monumenteista muotokuviin ja piirroksiin. Keskeinen osa hänen tuotantoaan ovat myös sekatekniikalla toteutetut maalaukset, veistokset ja installaatiot. Sanna Koivisto on myös aktiivinen järjestötoimija kotiseudullaan, erityisesti KulttuuriKauppilassa, jonka perustajajäsen hän on.


Patsaan rahoitus
Tiernapojat -patsas toteutettiin yksityisellä Tiernasäätiön organisoimalla keräyksellä, johon ovat osallistuneet yritykset, yhdistykset sekä yksityiset henkilöt lahjoituksin sekä myös mm. hankkimalla keräystuotteita.

Kiitos olkohon...

...patsashankkeeseen osallistuneille pääyhteistyökumppaneille:
Cor Group Oyj, Coronaria Hoitoketju Oy, Head Invest Oy, Kaleva Oy, Katri Antell Oy, Kesko Oyj, Nordea Pankki Suomi Oyj, Osuuskauppa Arina, Oulun Diakonissalaitoksen säätiö, Oulun Koru Oy, Oulun Liikekeskus ry, Oulun Osuuspankki, Oulun seurakuntayhtymä, Pohjois-Pohjanmaan liitto, Pörhön Autoliike Oy, Rössypottuseura ry, Skanska Talonrakennus Oy, Talenom Oyj, Tripla HV-Lähitori Oy

Lisäksi kiitämme:
Caritas-säätiö, Hammarin Sähkö Oy, Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy, Kymppi Group Oy, LähiTapiola Pohjoinen, Oulu ICT Oy, Oulun Tuomiokirkkoseurakunta, Pauli Moilanen Oy, Säästöpankki Optia, Wetteri Oy

Tiernasäätiö ja hankkeen työryhmät kiittävät myös pienmyyntituotteita ostaneita sekä muita lahjoittajia, joita on ollut yrityksistä ja yhdistyksistä yksityisiin ihmisiin.

Tiernapoikaperinteen vaalimista voi edelleen tukeahankkimalla tierna-aiheisia tuotteita. Tutustu ja tilaa tuotteita verkkokaupassamme.

patsastuotteet2013.jpg


Hankkeen työryhmä:
Puheenjohtaja Tuure Holopainen ja varapuheenjohtaja Tytti Isohookana-Asunmaa
Jäsenet: Anna-Riikka Hirvonen, Mikko Keisu, Ulla Lassila, Kaisu Mikkola, Kaarina Niskala, Jaakko Okkonen, Carl-Eric Silvander, Henna Ukonmaanaho, Ilkka
Ulander ja Heikki Viertola
Työryhmän sihteerinä toimii Henna Ukonmaanaho.

Varainhankinnan työryhmä:
Puheenjohtaja Veli-Matti Puutio sekä jäsenet Tytti Isohookana-Asunmaa, Jaakko Okkonen, Mikko Keisu, Jukka Haapalainen, Timo Levo, Matti Pörhö, Henna Ukonmaanaho ja Heikki Viertola.