Kansainvälinen seiminäyttely
2.12.-20.12.2017

Oulun kansainvälinen seiminäyttely järjestetään tänä vuonna kymmenettä kertaa. Näyttely kokoaa yhteen seimiä Oulun kaupunginteatterin ala-aulaan sekä seimivaellukseen, kun seimiä sijoitetaan myös eri puolille kaupunkia kirkkoihin, näyteikkunoihin ja muihin tiloihin. Katso täältä seiminäyttelyn paikat ja ajat.

Seimiä ympäri maailmaa
Seiminäyttelyyn on lahjoitettu ja lainattu jouluseimiä eri puolilta maailmaa. Vuodesta 2012 alkaen mukaan on saatu entistä enemmän myös oululaisten tekemiä seimiä.

Seimiperinne on löytänyt tiensä Ouluun
Jouluseimi on tuttu näky erityisesti Keski-Euroopassa, jossa seimi koristaa joulun aikaan monia koteja. Seimi on keskeinen osa joulun viettoa, ja seimen ääreen kokoonnutaan mm. laulamaan joululauluja. Usein seimiperinteeseen kuuluu, että asetelmaa täydennetään vuosittain uusilla hahmoilla tai asetellaan hahmoja uusilla tavoilla. Seimen avulla opetetaan perheen lapsille joulunajan tarinaa.

Katso video Piispantalon seimestä >

Järjestäjät: Oulun hiippakunnan tuomiokapituli, Oulun seurakuntayhtymä, Tiernasäätiö, Ortodoksinen kirkko, Katolinen kirkko, Oulun kaupunginteatteri, Oulun kaupunki, Oulun kunniakonsulit ja Oulun Liikekeskus ry.

seimi_vaaka.jpg